Kaş nakli, iki kulak arasında kafanın arka bölümünde bulunan ve ‘donör bölge’ adı verilen alandan alınan, sağlıklı, genetik olarak ömür boyu dökülmemeye programlanmış, saç köklerinin kaşlara nakil edilmesi işlemi olarak tanımlanabilir.
Bu işlem, hastanın plastik cerrahıyla birlikte yaptığı konsultasyonda istediği kaş şekline karar vermesiyle başlar. Sonrasında hastaya hafif bir sedatif verilir ve işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Uygulama yaklaşık bir saat sürer ve işlemden 24 saat sonra banyo yapılabilir.
Ekilen bölgede uygulama sonrasında dört gün boyunca hafif kabuklanma ve kızarıklık meydana gelir. Nakil yapılan alan, altıyla yedi gün sonunda iyileşir. Ekilen kaşların tamamen uzaması üç ila altı ay kadar sürer. Çoğunlukla ikinci bir girişim gerekmese de, altıncı ayın sonunda gelişimin değerlendirilmesi ve gerekirse ikinci bir seansla istenen sonuca ulaşılması hedeflenir.
Kaş ektirme, kaş bölgesindeki kılların açı ve yönleri, saçlı deridekinden çok daha farklıdır. Baş bölgesinde deriden 45 derecelik bir açıyla çıkan saçlar, kaş bölgesinde neredeyse deriye paralel denilebilecek bir yatıklıkta bulunurlar. Bu bölgedeki kökler, burunla kesişme bölgesinde dik; yukarı kaş bölgesinde aşağıya dönük, aşağıdaki bölgedeyse yukarıya doğru olarak uzarlar. Sonunda, birleştikleri noktadaysa tek bir çizgiye dönüşürler. Saçlı deriden alınan kökler, işlem sonrasında bölgede bir iz kalmaması ve doğal bir görüntüye ulaşılması için deride çok küçük kanallara ekstra inceltilmiş foliküler üniteler olarak yerleştirilmelidir.
Yeni kaşlar saçlardan çok daha hızlı uzar. Bu nedenle, kaş ekimi sonrasında yeni kaşlar, özellikle ilk bir yıl içinde kendi kaşlarınıza oranla daha hızlı uzarlar. Bir yılın sonundayeni kaşlar, bulundukları bölgedeki uzama hızına ayak uydurmaya başlarlar.
Merak Ettiğiniz Konu Hakkında Bilgi Almak için Lütfen 0530 146 95 45-0216 354 55 57 nolu Telefonlardan Bana Ulaşınız…